MINIMUNDUS

The location could not be found.
lokacija: Avstrija
Villacher Straße 241
9020 Klagenfurt (Kärnten)
park vsebuje:
vlakci smrti ne
živali ne
vodne atrakcije ne
igrala za mlajše da
makete, miniature da
Primerno za starost: 2-99
Omejitve na atrakcijah: ni omejitev
icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Minimundus

loading map - please wait...

Minimundus 46.620550, 14.263828
odprto: 30.03. – 28.10.2012
odpiralni čas:
marec, april, oktober od 9. do 18. ure
maj, junij, september od 9. do 19. ure
julij, avgust od 9. do 20. ure, ob sredah do 23. ure
spletna stran parka:
http://www.minimundus.at/
najbolj obiskane atrakcije:
– sydneyska operna hiša
– Eifflov stolp
– Tadž Mahal
– bazilika svetega Petra
– Kip svobode
cene:
odrasli: 13 €
otroci 6-15: 8 €
do 6 leta: brezplačno
družine: 30 €
popusti: glej v opis parka
prenočitev:
– kampiranje (link)
– hoteli (linki)
blogi – linki na zapise od ostalih

 

Opis:
Dostop do parka:

Z avtoceste A2 zavijte na izvoz Klagenfurt West. Če izberete naslednji izvoz Klagenfurt-See/MINIMUNDUS, vas od našega vhoda loči le še 300 metrov.
Iz smeri Ljubelja po prihodu v Celovec zavijete levo (pred stadionom) in se peljete po tej cesti, dokler ne pridete skoraj direktno pred vhod Minimundusa.

Parkirišča:
Na voljo je 450 brezplačnih parkirnih mest za osebna vozila in 16 parkirnih mest za avtobuse. Če ob dnevih, ko je obiskovalcev zelo veliko, parkirne zmogljivosti ne zadostujejo, je samo deset minut hoda od vhoda še več sto parkirnih mest.

Atrakcije:
Minimundus, mali svet ob Vrbskem jezeru, je kraj za užitek, sprostitev, učenje, zabavo, opazovanje in doživetje. Približno 150 modelov znamenitih zgradb, vlakov in ladij vabi na svetovno popotovanje v malem. V enem dnevu okoli sveta! Obiščite sydneyjsko operno hišo, sprehodite se pod Eifflovim stolpom, ujemite posnetek Tadž Mahala, uživajte v sladoledu pred baziliko svetega Petra, občudujte Kip svobode itn.

Srce Minimundusa so modeli, ki so jih v Minimundusovi modelarski delavnici zvesto izvirniku v merilu 1 : 25, in če je tehnično izvedljivo, z izvirnimi materiali, kot so peščenjak, vulkanski bazalt, marmor, izdelale šole ali poklicni modelarji do zadnje podrobnosti – okenskih polic, okraskov in uličnih svetilk.

Še posebno priljubljeni so tehnični modeli. Različni vlaki, ki krožijo po parku in letno vsak posebej prevozi 5.000 km, ali vesoljska ladja space shuttle, ki vsako uro vzleti novim svetovom naproti.

Popusti, akcije, ugodnosti:
Park ponuja dodatne ugodnosti za skupine, eno in dvostarševske družine, prav tako pa so cene vstopnic nižje s koroško kartico ugodnosti. Letna vstopnica stane toliko kot trije obiski parka.